У објави народног посланика Небојше Вукановића на свом порталу о пољопривредном добру Аграрног фонда изнесено је низ неистина и обмана, срачунатих на јефтино прикупљање политичких поена у предизборној кампањи.

„Наиме, Небојша Вукановић је обишао наше пољопривредно добро у Мокром пољу код Требиња ПОЛОВИНОМ АВГУСТА мјесеца, када су све културе или ЗАВРШИЛЕ или ЗАВРШАВАЈУ свој вегетативни циклус, па је нормално да на надземном дијелу биљке нема зелене масе! На пољопривредном добру које је засновано на површини од 30 ха, посијани су кромпир, лук, грашак, боранија и јечам. Никакав парадајз ни паприку нисмо садили на поменутој парцели. У питању је класична обмана јавности и скупљање јефтиних политичких поена, од стране поменутог човјека, који је, узгред речено и народни посланик!“

Napomiwemo да сваки пољопривредник, али и добар домаћин који сади башту за сопствене потребе, зна да се грашак бере у јуну мјесецу, а боранија у јулу, што смо ми и урадили, а род пласирали на тржиште – а не половином августа.

„Површина која је била под ове двије културе је давно обрана, а оно што је поменути господин сликао су остаци надземног дијела биљке, који се остављају да се осуши и заорава се. Што се тиче залијевања и одржавања плантаже, јавност је и ту обманута, а доказ су фотографије које прате ово саопштење“-

Напомиwemo да је у току вађење кромпира и лука, који су засађени на 23 хектара, што је површина са које се род не може подићи за пет дана, да ће јавност бити обавијештена о приносима по завршетку ових радова, као и да су на основу прелиминарних показатеља родом задовољни – тим прије, истičemo, што је ово једно од највећих добара у Источној Херцеговини под овим културама и што је Требиње прво овако нешто покренуло.

„Вољели бисмо да нас је који пут и Небојша Вукановић, које је узгред речено и народни посланик и становник Требиња, обишао док смо радили на плантажи, и понудио какву помоћ, али није, јер онда не би могао правити сензациналистичке текстове на свом блогу и обмањивати јавност, те навлачити љагу на имена запослених у Аграрном фонду града Требиња“.

О ономе о чему пише, посланик Вукановић се, додајemo, могао исправно информисати у канцеларијама и од руководећих људи Аграрног фонда, међутим – тада не би могао, обмањивањем јавности и блаћењем других, скупљати јефтине политичке поене у предизборној кампањи.