Predstavnici Agrarnog fonda sinoć su održali sastanak sa mještanima Ljubomira, gdje se razgovaralo o problemima sa kojim se susreće stanovništvo ovog područja, s ciljem da se približili rad Agrarnog fonda stanovništvu seoskih područja.

Prema riječima Veselina Dutine, direktora „Agrarnog fonda“  Trebinje, ovom prilikom predstavljeni su programi Agrarnog fonda, a razgovaralo se i o tome kako se može konkretno pomoći u poljoprivredi u ovoj trebinjskoj mjesnoj zajednici.

„Predstavili smo program Agrarnog fonda za 2019. godinu, koji uključuje Program za dodjelu mini grantova, Program za obnovu objekatat za držanje stoke na selu, Program za dodjelu plastenika, Program za udruženja korisnika voda, Privođenje zemljišta kulturi, Program za dodjelu pčelarskih paketa, kao i Program pomoći individualnim proizvođačima, a razgovarali smo  i na koji način poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati na ove programe. Takođe, ponuđena je saradnja za otkup proizvoda za Hercegovačku kuću, kao i otkupne stanice koje su prošle godine formirane i na koje se stavlja najveći fokus, svim proizvođačima koji imaju poljoprivredne proizvode. U narednom periodu najveći fokus će se i staviti upravo na otkupne stanice, da one zažive u svom punom kapacitetu, jer je Agrarni fond do sada otkupio preko 80 tona proizvoda od poljoprivrednih proizvođača, te smatramo da je u ovome najveći potencijal trenutno i pokušavamo da animiramo poljoprivrednike da se aktivnije uključe u saradnju“, istakao je Dutina nakon sastanka.

Ranije su isti ovakvi sastanci održani u MZ Pridvorci i MZ Zasad.

Izvor: Radio Trebinje