Због пандемије новог вируса корона и Аграрни фонд Града Требиња се укључио у акцију подршке и помоћи локалном становништву, тако што је расписао јавни позив за становнике градских мјесних заједница за додјелу помоћи пакета сјеменског и садног материјала, чија је садња у току – казао је Веселин Дутина, директор Аграрног фонда Требиње.

„Ти пакети су садржали 25кг кромпира, 3кг лука и колограм грашка. Јавни позив је био отворен пет дана и пријавило се укупно 377 наших суграђана и они су пакете сјеменске већ преузели“, казао је Дутина и нагласио да је основни циљ  ове акције био да се становништво градских мјесних заједница подржи за обезбјеђење основних животних намирница  у овој ванредној ситуацији.

„А други циљ је био да се на неки начин људи склоне на село да би имали што мање контакта са другим људима у граду и да на тај начин допринесемо смањењу интеракције међу људима. Ово је био један од закључака са сједнице  Савеза општина и градова источне Херцеговине. Ово је била идеја извршног директора овог савеза, Луке Петровића и ми смо је спровели у дијело.“, објаснио је Дутина.