Аграрни фонд града Требиња донирао је данас сјеменски и садни материјал за 22 пољопривредна произвођача, која су аплицирала на програм обраде и култивисања запуштеног земљишта из Требиња, те 18 пољопривредника из мјесне заједнице Иваница, махом повратника у села Рупни до, Главска и Бобовишта.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина прецизирао је, да је кроз овај програм подршке пољопривредницима подијељено око 3 тоне сјеменског кромипира, око 100 килограма сјеменског лука и преко 200 садница разног воћа.

„Ове године смо по први пут обезбиједили сјеменски и садни материјал за пољоипривреднике из општине Равно, који су се вратили на пријератна огњишта. Сматрамо да смо исправно поступили и помогли овим људима и од ове године смо их уврстили у наш правилник о додјели помоћи“, казао је он.

 

Према његовим ријечима, подијељен је сјеменски и садни материјал који су тражили ови пољопривредници.

„Сви они који су ове године по први пут упутили захтјев Аграрном фонду да им се обради зтапшутено земљиште добили су садени и сјеменски материјал“, рекао је директор Аграрног фонда.

Манојло Мирић из Придвораца данас је преузео сјеменски кромпир. Како каже, дуго времена се бави пољопривредом, а ова помоћ ће му значајно олакшати овогодишњу сјетву.