У организацији Аграрног фонда и Ођељења за привреду Града Требиња данас је у Пословном инкубатору одржана презентација јавног позива за дођелу бесповратних средстава Европске уније за мјеру подршке инвестицијама у прерађивачке капацитете и маркетинг пољопривредних и прехрамбених производа.

 

Пројекат „Конкурентност и иновације: Локалне развојне стратегије – ЕУ4Бусинесс“обезбијеђује грантове за развој прерађивачких капацитета и маркетинг производа, а области које покрива пројекат су прерада воћа и поврћа, маслинарство и винарство, као и прерада млијека и меса. Укупна расположива средства за подршку инвестицијама износе до 2,550,000 КМ.

Пројекат финансира Европска унија (ЕУ) у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА) ИИ, а заједнички имплементирају Деутсцхе Геселлсцхафт фüр Интернатионале Зусамменарбеит (ГИЗ), Развојни програм Уједињених нација (УНДП) и Међународна организација рада (ИЛО).

Инфо сесији су присуствовали локални произвођачи грожђа и вина, прерађивачи меса, произвођачи и прерађивачи воћа, те представници организатора, Агенције за МСП, ресорног министарства и службе за локални економски развој Града Требиња. Презентацију је одржала представник УНДП-а, Ерна Хрнчић.

Јавни позив је објављен 29. јула, и све детаљне информације, као и потребни документи за овај јавни позив се могу пронаћи на њеб страници УНДП хттп://њњњ.ба.ундп.орг/ и на страници пројекта https://eu4business.ba/