У организацији Аграрног фонда Града Требиња данас је одржан састанак представника овог Фонда са предсједницима удружења корисника вода за наводњавање са подручја града Требиња, а с циљем упознавања са јединственим правилником коришћењу вода и правилником о удружењима корисника вода за наводњавање на нивоу Српске.

Правилник, који ће бити донесен почетком наредног мјесеца је израдила Јавна установа „Воде Српске“ уз поршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади РС.

Град Требиње ће у овој години за петнаестак удружења корисника вода са подручја Града издвојити 12.000 KМ,  што је за 50 процената више него у прошлог години, чиме ће у знатној мјери олакшати финансирање најосновнијих трошкова удружења.

Аграрни Фонд је у протеклом периоду помагао појединим удружењима око поправке ситних кварова и проширења система. Представници удружења корисника, захвалности на досадашњој подршци и указали су и на одређене проблеме у функционисању, који се највише односе на одржавање система и слабу наплативост трошкова од самих корисника.