Требињски Аграрни фонд данас је, по други пут ове године подијелио по пет кошница за 21 пчелара почетника, који имају од једног до 20 пчелињих друштава, а чланови су Удружења пчелара „Леотар“.

У донације пчеларима, Аграрни фонд је током ове године уложио 22 хиљаде KМ, опрема је набављена од локалних фирми, а кошнице су добили пчелари који су испунили услове јавног позива.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина је подсјетио да су у септембру ове године подијељене кошнице и пчеларска опрема за још 20 пчелара почетника.

„Имали смо укупно пријављена 64 корисника, њих седморо није исунило услове, тако да смо данас, у другом кругу подијели 21 пчеларски комплет .Сматрали смо да треба помоћи онима који шире своје пчелињаке, како би имали јака пчелиња друштва. На овај начин, желимо да подстакнемо и требињске привреднике“, рекао је Дутина.

По пет опремљењих кошница, данас је добили Живко Кецојевић и Никола Бркић

„Желио сам да проширим своје пчелиње друштво. Ово је веома добра помоћ онима који почињу да се баве пчеларством и  ових пет комплета ће ми много значити“ каже Кецојевић.

Он се захвалио Аграрном фонду и Граду Требињу који су подржали и финансирали овај пројекат.

И Никола  Бркић, почетник је у овом послу. Почетком године набавио је пет пчелињих друштава, а помоћ Аграрног фонда ће му помоћи да прошири производњу.