Требињски Аграрни фонд завршио је подјелу расада паприке и парадајза који су произвели у сопственом расаднику, а који је овом приликом добило 152 Требињаца, па је укупан број наших суграђана који су добили неки од пољопривредних пакета сада 770.

Укупно је подијељено 12.000 садница паприке и парадајза.

Ово је био трећи јавни позив за произвођаче и становништво са подручја Требиња за додјелу сјеменских пакета, а трећа година заредом да Аграрни фонд производи расад који путем јавног позива дијели пољопривредним произвођачима са подручја нашег града.

Један дио ових корисника је потписао и уговоре о кооперантској производњи и откупу производа од стране Аграрног фонда.

Аграрни фонд је по препоруци градског и републичког штаба расписао јавне позиве за додјелу сјеменских пакета који су садржали сјемена кромпира, лука и грашка, којих је подијељено укупно 377, затим јавни позив за кориштење пољопривредног земљишта до краја ове сјетвене сезоне, гдје је додијељено 35 парцела површине 500 и 1.000 метара квадратних.

Обезбијеђене су 564 појединачне помоћи пољопривредним произвођачима у овој сјетвеној сезони, које су финансиране из буџета Града Требиња и Аграрног фонда, док је Министарство пољопривреде Републике Српске одобрило 206 сјеменских пакета за подручје Требиња за рањиве категорије становништва који су подијељени.