Аграрни фонд града Требиња ових дана набавио је опрему за испитивање нутритивних вриједности хране, у вриједности од 60 хиљада КМ.

Према ријечима Веселина Дутине, директора Аграрног фонда града Требиња, цјелокупна опрема биће уступљена Институту за јавно здравство РС, одјељењу у Требињу, који је и до сада  бесплатно обављао анализе произведене хране за произвођаче, сараднике Аграрног фонда.

„Овим је заокружена једна, за нас итекако важна цјелина, и производи наших коопераната ће задовољавати неопходне високе критеријуме, чиме ће бити омогућен и извоз хране у земље Европске уније“, казао је Дутина за Радио Требиње.

Он је изразио захвалност Електропривреди РС, Граду Требињу, Хидроелектранама на Требишњици и Хидроелектрани Дабар, који су омогућили набавку ове вриједне опреме.

Аграрни фонд ће заједно са Градом Требињем и Агенцијом за развој малих и средњих предузећа у наредном периоду реализовати и пројекат набавке опреме за расадник.

„Увјерени смо да ћемо од идуће године производити сопствени расад поврћа, као и саднице медитеранских култура – маслине, нара и смокве“, истиче Дутина и наглашава да је – иако је невријеме почетком ове године уништило један пластеник – планирана изградња и стављање у пуни погон још три пластеника, од чега су два набављена уз помоћ њемачке амбасаде у БиХ.